Zuid-Afrika

De Boer

De boer


Een groot deel van onze wol komt uit Zuid-Afrika.

In Zuid-Afrika vinden we de juiste basis voor onze producten: Puur, Natuurlijk en Eerlijk.

We gaan met de herder mee naar de kuddes, we zien hoe veel hij om de schapen geeft. Hoe hij met zorg de kuddes volgt en daarbij ook ieder schaap in het oog heeft en ziet of het gezond en fit is. 

We zijn bij de boer die zorgt voor constante en goede voeding: Naast het begrazen van de grond zorgt hij voor goede watervoorzieningen in het gebied waar de kudde leeft. In tijden van droogte zorgt hij voor water uit bronnen en voedsel dat hij zelf verbouwt.

De dieren hebben de ruimte: weides strekken zich kilometers voor ons uit en we zien de dieren zonder stress eindeloos grazen. Er worden biologisch verantwoorde middelen worden gebruikt om eventueel ongedierte te bestrijden, zodat het dier gezond blijft.

Mulesing is uitgesloten. 

Los van het feit dat deze boer dit zijn dieren nooit aan zal doen krijgt het ongedierte simpelweg geen kans. De huidplooien zijn door een goed fokprogramma verdwenen.

Tijdens het scheren zien we weer hoe rustig en respectvol boer, herder en scheerders omgaan met honderden schapen.

Het zijn pure, natuurlijke en eerlijke leefomstandigheden van het schaap die we in de wol terug vinden: Een sterke, gezonde vezel met glans en een mooie crimp.