Zuid-Afrika

Merino Wol

Puur, Natuurlijk en Eerlijk.

Merino


In onze spinnerij gebruiken we graag merinowol.

Wol van het merino schaap is veel besproken. 

Dit ras heeft een prachtige vacht. De vezels zijn dun waardoor het prikken van wol en irritatie tijdens het dragen vrijwel niet voorkomt. Door deze anti-allergene eigenschap wordt merinowol veel gebruikt in producten voor babies, ouderen, en mensen met een zeer gevoelige huid. Omdat merino een hoog vochtopnemend gehalte heeft is het geschikt voor sport- en onderkleding.

Los van dit alles draagt het gewoon heerlijk; het is zacht, warm tijdens de kou en koel in de warmte. Het prikt niet, is soepel en elastisch.

Helaas staat door de hoge vraag naar haar wol, het schaap lang niet altijd meer voorop. Er zijn gebieden waar mulesing toegepast wordt om vlotter en meer wol te kunnen produceren. Gelukkig heeft dit veel aandacht gekregen en zijn steeds meer mensen zich ervan bewust hoe belangrijk de herkomst van de wol (en dus van kleding, brei- en haakgaren) is.

Vacht & Dacht prijst zich gelukkig de boer en de schapen van onze merinowol persoonlijk te kennen. We hebben in Zuid-Afrika gezien dat de boer hart voor zijn dieren heeft en zorg draagt voor goede leefomstandigheden van de kudde.

Mulesing is uitgesloten.

Deze goede zorgen vinden we terug in onze merinowol die wij bij het spinnen van onze garens gebruiken. Het is sterk, dun, zacht elastisch en heeft een mooie glans.

&

Zuid-Afrikaanse Merino schapen